Nieuwe kaart PG-100 Open

Beste Schutters,

In de gesprekken met de KNSA komt steeds naar voren dat er teveel volle bak geschoten wordt en dat we hiervoor naar een oplossing moeten zoeken.

Na veel brainstormen zijn we uitgekomen om de PG-Open kaart het volgende seizoen te veranderen / verkleinen en dan wel de 10 van 10 mm naar 3 mm te brengen, en de 9 wordt dan 10 mm, verder blijft de kaart hetzelfde.

Wij hebben dit getest met de kaarten die geschoten zijn in Bergen op Zoom. Alle kaarten zowel van de Open en TR hebben we met een mal van 3 mm nageteld. Conclusie was dat dit het gewenste resultaat opleverde in de Open klasse.

Voor de TR klasse is het niet nodig omdat het in die klasse een unicum is als er volle bak geschoten wordt, sterker er is volgens mij nog nooit 250 geschoten in de TR klasse.

Kan er dan nog een mouche geschoten worden ?

Jazeker als het schotmaatje volledig binnen de 9 ring valt is het een mouche (rand niet raken). Wordt de rand van de 3 mm ring geraakt is de score 10.

Tijdens de wedstrijd te Zwijndrecht lag de kaart ter inzage op tafel, hier hebben we zeer positieve reacties op gekregen, ook van onze LTC er. Deze kaart zal het volgende seizoen ( 2017-2018) de wedstrijdkaart worden voor de OPEN KLASSE.

Wij hopen hiermee weer een verbetering in het traject PG ingezet te hebben. Zijn er vragen dan kunt u ons mailen of op een PG wedstrijd even aanspreken.

Scroll naar boven