Schiethouding

Beste Schutters.

De SV PGSN streeft ernaar om wedstrijden zo sportief, veilig en organisatorisch zo goed mogelijk te laten verlopen. Het is voor de SV PGSN dan ook zaak regelmatig de wedstrijden te evalueren en actie te ondernemen om wedstrijden nog beter te laten verlopen.

Reeds eerder zijn de klasseindelingen bekend gemaakt en gaan we hiermee aankomende wedstrijd werken. We merken wel dat bij sommige schutters er soms verwarring is in welke klasse hij of zij zit of gaat schieten. Als de klasseindeling volgens de schutter niet juist is, hopen wij dat hij / zij dit tijdig aangeeft zodat wij dit kunnen corrigeren.

Daarnaast merken we dat veel schutters hun tweepoot steeds lager instellen waardoor het voor de schutter steeds gemakkelijker wordt, het onderste gedeelte van de kolf op de grond te laten rusten.
Voor de wedstrijdleiding is het erg moeilijk, zo niet onmogelijk, om hierop te controleren.
Hierom menen wij als SV PGSN de volgende aanpassing in te moeten voeren om te voorkomen dat de kolf tijdens het schieten op de mat / grond rust, en hopen wij van de twijfels af te zijn of mensen “eerlijk” schieten.

De volgende maatregel wordt per eerst komende wedstrijd ingevoerd:
Voor de wedstrijd dient de schutter zijn wapen zo in te stellen dat het richtkruis van de kijker boven de wedstrijdkaart uitkomt. Echter aan de achterkant wordt een plaatje van 1 cm onder het onderste gedeelte van de kolf (of handgreep als dit het onderste gedeelte is) gelegd. Bij controle door de wedstrijdleiding dient het richtkruis duidelijk boven de wedstrijdkaart uit te komen.

Dit controlemiddel is tevens ook een zeer goed hulpmiddel voor schutters omdat je op deze manier meteen “goed” op de kaart zit.
Wij realiseren ons als SV PGSN dat dit weer een aanpassing is maar zoals eerder al eens is aangegeven heeft iedere “nieuwe” discipline dit soort aanpassingen. Wij hopen dan ook op begrip bij de schutters.

Scroll naar boven